Hoe lees je een e-books op de computer?

E-readers zijn speciaal gemaakt om op te lezen. Ze zijn energiezuinig en lezen prettig, zoals wij eerder hebben beschreven. Maar misschien heb je geen e-reader, maar wel een e-book dat je nu wilt lezen. Kan dat dan op de computer? Ja, dat kan!

Ondanks dat het lezen van digitale boeken het fijnst is op een e-reader, kan het zeker ook op de computer. Je hebt hiervoor wel een speciaal programma nodig. Sommige e-books zijn in PDF, maar de meeste e-books zijn in het ePub-formaat (zie In welk bestandsformaat worden e-books geleverd?). Hieronder geven we een aantal suggesties.

Adobe Digital Editions
Voor het makkelijk lezen en bladeren door e-boeken op je computer, is het gratis programma Adobe Digital Edition handig. Hiermee kan je de meeste bestandsformaten voor e-books lezen. In het programma kan je een eigen ‘bibliotheek’ samenstellen, en het werkt overzichtelijk. Als je het programma eenmaal hebt geïnstalleerd worden ePub-bestanden automatisch geopend met het programma. Via het menu ‘Bestand’ en dan ‘Toeveogen aan bibliotheek’, kan je eventueel zelf nog boeken toevoegen die je al op de computer hebt staan.
Zie Adobe Digital Editions

Het bovenstaande programma is niet gekoppeld aan een webwinkel. Dit geeft niet, omdat je bijna alle boeken die je aanschaft ook kan downloaden en dan kan inlezen in het programma. Toch kan het handig zijn om een programma te gebruiken van een webwinkel, omdat dit proces dan vanzelf gaat. Hieronder geven wij twee suggesties.

Kobo
0.3 Logo 120x90Ook Kobo, een van de bekendste fabrikanten van de e-readers, heeft een programma om boeken te lezen op je computer. Via hun computerprogramma kan je makkelijk boeken aanschaffen in de winkel van Kobo en die direct lezen. Heb je ook een e-reader van Kobo? Dan heb je nog een groot voordeel! Dit programma synchroniseert je bladwijzers, zodat je moeiteloos verder kunt lezen waar je gebleven was, op je computer of op je e-reader. Overigens werkt Bol.com ook met dit programma, en kan je hier dus ook je Bol.com-account aan koppelen.
Zie: Kobo Desktop Reading App

Bruna
Vergelijkbaar met het programma van Kobo, heeft ook Bruna een eigen app voor op de pc. Ook hiermee kan je rechtstreeks boeken aanschaffen in de Bruna winkel. Een extra leukigheidje is dat je hier ook makkelijk tijdschriften mee kan lezen. Deze app is, net als die van Kobo, te installeren op al je apparaten: pc, smartphone, en e-reader (hier is echter nu alleen nog de Icarus Illumina E654BK geschikt voor).
Zie: Bruna Bliyoo
Bliyoo 234x60

Geef een reactie