Epub e-reader of Amazon Kindle?

Als je op zoek bent naar een e-reader, dan ben je vast ook de e-readers van Amazon tegengekomen: de Kindle. De e-readers en e-boeken van Amazon werken nét iets anders dan die van de meeste andere aanbieders. Het grootste verschil zit in de verschillende bestandsformaten.

Op de meeste e-readers zijn boeken te lezen in het epub-formaat. Vrijwel alle e-bookverkopers verkopen dan ook boeken in dit formaat. Amazon vormt hier een uitzondering op. De Kindle’s van Amazon lezen alleen boeken in mobi of azw-formaat. Deze schaf je aan in de webwinkel van Amazon zelf, en deze boeken weer niet op andere apparaten dan de Kindle te lezen. Op deze manier houdt Amazon een eigen ‘eco-systeem’ in stand, vergelijkbaar met Apple in de smarthphone-markts.

Voordelen van epub e-readers

Onze voorkeur gaat uit naar epub-readers (zie hier en hier ons overzicht van de populairste epub e-readers van dit moment). Het grootste voordeel van epub boekenlezers is dat er veel keuze is; zowel in apparaten als in boekverkopers. Alleen boeken van Amazon zijn niet te gebruiken. Ook kunnen boeken van de bibliotheek worden gelezen. De bekendste e-readers zijn van Kobo.

Geef een reactie