Hier vind je gratis e-books

Heeft u een e-reader en bent u op zoek naar gratis boeken? Hier vindt u een overzicht van websites waar u gratis e-books kunt vinden.

Bol.com
De bekende online boekenwinkel bol.com heeft ook een pagina met gratis electronische boeken. Zij bieden gratis Nederlandstalige boeken aan, waaronder van Jules Verne en Shakespeare, maar ook Engelstalige boeken zoals die van Charles Dickes en de gebroeders Grimm. De boeken worden in epub-formaat aangeleverd.

Mustreads.nl
Het boekenblog mustreads.nl heeft ook een onderdeel waarin ze gratis e-books aanbieden. Deze boeken zijn, in vergelijking met veel andere gratis e-book-aanbieders, van goede kwaliteit. De boeken worden wisselend aangeboden in .epub of .pdf en zijn Nederlandstalig.

Google Books
Google biedt via hun Play Store ook gratis boeken aan. Deze kan je naar android apparaat downloaden, maar je kan ook het bestand naar je computer downloaden en vervolgens overzetten naar je e-reader. Hier vindt u een overzicht van de meest gedownloade gratis boeken uit de Google Play Store.

Kobo
De bekende fabrikant van e-readers, Kobo, heeft ook een webshop met electronische boeken. Hierin bieden zij tevens een aantal e-books gratis aan. U vindt ze hier in hun webshop.

Project Gutenberg
Op de website van Project Gutenberg vindt u eveneens veel gratis e-boeken. Het gaat hier veelal om oudere boeken, waar geen auteursrechten meer op zitten. Door een team van vrijwilligers worden deze gedigitaliseerd en beschikbaar gesteld. Het grootste deel van de boeken is in het Engels, maar u komt ook enkele Nederlandstalige titels tegen.

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren
Voor Nederlandse klassiekers kunt u terecht op de website van De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL). Hier vind je een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie omvat het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Geef een reactie