Maak je eigen boekscanner

Veel mensen hebben inmiddels de voordelen van e-readers ontdekt, maar zitten tegelijkertijd vaak met kasten vol boeken die ze ooit gekocht hebben. Om deze boeken ook op de e-reader te kunnen lezen kun je ze zelf handmatig scannen, maar dat kost normaal gesproken nogal wat tijd, zeker met de flatbedscanners die in de winkel te koop zijn. Maar nu is er hoop. Daniel Reetz heeft namelijk met goedkope tweedehands materialen zelf een boekscanner in elkaar gezet. En dat blijkt helemaal niet zo erg ingewikkeld. Het enige wat je nodig hebt zijn twee camera’s en wat hout, plastic, metaal en verlichting.

Via diybookscanner.org (do it yourself bookscanner, oftewel: doe-het-zelf boekenscanner) geeft de ontwikkelaar een compleet stappenplan om je eigen scanner te bouwen. Ook is er een community met mensen die hetzelfde proberen. Reetz houdt het niet bij het stappenplan, hij geeft ook nog nuttige tips over software om de uiteindelijke bestanden om te zetten in tekst die je op je e-reader kunt lezen.

Voor klussers met een volle boekenkast die niet kunnen wachten tot Google alle boeken van de wereld heeft ingescand is het project zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

 

Geef een reactie