Populairste e-readers bij Coolblue

Moeite met kiezen? Wij helpen je graag een beetje wijs te worden in de wereld van e-readers. Eerder lieten we al zien welke e-readers als best uit de test van de consumentenbond kwamen. Ook lieten we een overzicht zien van de best verkopende e-readers bij bol.com. Een andere populaire website voor het kopen van e-readers is eReaderstore.nl, onderdeel van Coolblue. Daarom hebben we eens gekeken welke e-readers daar het best verkocht worden. Wij tonen je hier de top 5. De apparaten van Kobo heb je in de eerdere artikelen al voorbij zien komen. Nieuw hier is de nummer 5, een goedkope e-reader van ICARUS.

kobo-aura-coolblue1. Kobo Aura (€119)
De Kobo Aura is een e-reader die je overal mee naartoe neemt om al jouw boeken te lezen zonder een zware en volle tas te hebben. Dit is vanwege het compacte formaat en gewicht van slechts 180 gram. Hierdoor lees je uren door in je favoriete boek zonder last te hebben van zware armen door het vasthouden. Dankzij het anti-glare scherm heb je geen last van reflecties op het scherm. Hierdoor lees je door terwijl het zonnetje schijnt. Daarnaast is het beeldscherm in te stellen qua belichting waardoor je ook in de avond door kan blijven lezen. Op deze e-reader sla je ongeveer 3000 boeken op vanwege de 4 GB opslagcapaciteit.


kobo-aura-h202. Kobo Aura H20 (€179)
Mocht je nou heel toevallig van plan zijn het record ‘onder water eBooks lezen’ te gaan verbreken, doe dit dan met de Kobo Aura H2O. Deze e-reader is namelijk waterdicht. Althans, tot op een diepte van maximaal een meter en tot maximaal 30 minuten. Uiteraard moet je dan ook het klepje van de micro-usb-poort gesloten houden. Ok, laten we ervan uitgaan dat je niet onder water gaat lezen, ook op het droge kan de Kobo Aura H2O prima uit de voeten. De opslagcapaciteit van 4 GB biedt plaats aan duizenden eBooks. Bovendien is het uit te breiden met een microSD-geheugenkaart tot 32 GB. Het scherm heeft ingebouwde achtergrondverlichting waardoor je ook in de donkerste krochten nog je eBook kan lezen. Tot slot kan je op de Kobo Aura H2O ook het internet op via wifi. Dit werkt overigens niet onder water.


kobo-aura-one3. Kobo Aura ONE(€229)
De Kobo Aura ONE neem je overal mee naartoe om al jouw favoriete eBooks te lezen zonder een zware en volle tas te hebben. Dankzij de opslagcapaciteit van 8 GB sla je namelijk ongeveer 6000 boeken op. Hierdoor hoef je niet bang te zijn om zonder leesvoer te zitten tijdens een vakantie of wanneer je onderweg bent naar werk. Toch al je eBooks al gelezen? Download dan nieuwe eBooks via de wifi verbinding. Wanneer je jouw oude eBooks wil bewaren zet je deze met een micro usb kabel over naar een laptop of desktop. Als je `s avonds in bed nog wat wil lezen op deze ereader krijg je geen last van je ogen. De belichting van het scherm straalt namelijk weinig blauwe lichtstralen uit. Wanneer je ontspannen in bad wil lezen dan kan dat dankzij de waterdichte behuizing.


kobo-touch-2-0-coolblue4. Kobo Touch 2.0 (€89)
Bewaar tot wel 3.500 boeken op één apparaat. Met de Kobo Touch 2.0 heb je altijd wel iets om te lezen. Met een gewicht van 186 gram neem je deze e-reader overal mee naartoe. Nieuwe boeken download je via wifi of je zet ze over van je desktop naar je e-reader met de micro-usb-kabel.


icarus-omnia-generation-25. ICARUS Omnia Generation 2(€69)
Met de ICARUS Omnia generation 2 geniet je van de voordelen van een e-reader en een multimediaspeler in één apparaat. Gebruik de Omnia Generation 2 om e-books te lezen, muziek mee te luisteren, foto’s mee te bekijken of om van een filmpje te genieten. De ICARUS e-reader beschikt over een 7 inch LCD-scherm en voor het bekijken van content is het 16:9 breedbeeldscherm een handige bijkomstigheid. Via de meegeleverde USB-kabel zet je snel bestanden over vanaf een computer naar de e-reader. Met de krachtige accu in de ICARUS Omnia G2 is het zelfs mogelijk om maximaal 6 uur video’s te bekijken.

Geef een reactie