Test Consumentenbond e-readers

De consumentenbond heeft in juni 2016 de uitslag gepubliceerd van hun tests van e-readers.

Beste uit de test
De Kobo Aura ONE kwam als beste uit de bus, met een testoordeel van 8,3. Lees het oordeel van de consumentenbond:

De Kobo Aura ONE heeft een 7,8 inch Carta E-Ink scherm met automatische verlichting. Hoewel hij aan de grote kant, is weegt hij ‘maar’ gram. Dit komt door de zeer dunne behuizing (6mm dik). Het scherm heeft een zeer hoge resolutie van 1872 x 1404 pixels. Bijzonder aan de verlichting is dat je ook de kleurtemperatuur kunt regelen. Je kunt overdag kiezen voor ‘kouder’, blauwachtig licht en s’avonds voor ‘warmer’ oranje licht. Het idee is dat het warme licht in de avond rustiger leest. Hij heeft 8 GB interne opslag waarvan 6,69 GB beschikbaar is voor eigen bestanden: genoeg voor minimaal 4000 boeken. De opslagruimte is niet uitbreidbaar. De Kobo Aura ONE geeft aan dat de Aura ONE het een uur uit moet kunnen houden in water van 2 meter diep (IPX8). We hebben dit niet geprobeerd overigens. Je kunt direct vanaf de e-reader boeken kopen in de Kobo boekenwinkel.

De Kobo Aura ONE is bij bol.com te koop voor €229,99.

Beste koop
De e-reader met de beste prijs-kwaliteit-verhouding is volgens de consumentenbond de Kobo Aura Edition 2, met een testoordeel van 8,0. Volgens de consumentenbond:

De Kobo Kobo Aura Edition 2 is de opvolger van de Kobo Glo HD en vervangt deze ook in de winkels . Het is een standaardformaat e-reader met een gewicht van 180 gram. Hij ligt lekker in de hand, vooral vanwege het profiel aan de achterkant. Hij heeft geen fysieke bladerknoppen, alleen een opvallende, blauwe aan/uit knop aan de bovenkant. De e-reader heeft een 6 inch Carta E-Ink aanraakscherm met verlichting. Het scherm is behoorlijk scherp met een resolutie van 1024 x 768 pixels. Hij heeft 4GB opslag waarvan er ruim 3GB gebruikt kan worden voor eigen bestanden. Je kunt direct vanaf de e-ereader boeken kopen. Vanaf de e-reader kun je direct Nederlandstalige boeken kopen in de Kobo boekwinkel. Om gebruik te maken van de e-reader heb je een Kobo-account nodig (Facebook, Google etc. kan ook).

De Kobo Aura Edition 2 is bij bol.com te koop voor €119,99.

Geef een reactie