Wat zijn de verschillen tussen een e-reader en een tablet?

Hoewel e-readers en tablets qua uiterlijk nogal op elkaar lijken, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. Deze komen voornamelijk voort uit de verschillende functies die de apparaten hebben. Een e-reader is specifiek bedoeld om boeken op te lezen. Een tablet daarentegen is ontworpen om veel functies aan te kunnen, zoals internetten, gamen en zelfs documenten bewerken.

Een e-reader is volledig gericht op het lezen, daarom hebben ze een e-ink scherm. Dit scherm leest als echt papier, en verhoogt daarmee het leescomfort omdat het rustig oogt en ook in zonlicht leesbaar is. Het scherm heeft bovendien geen achtergrondlicht nodig, waardoor de batterij vele malen langer mee gaan dan van een tablet. E-readers zijn ook lichter dan tablets, waardoor ze makkelijker langdurig vast te houden zijn.

Ook op een tablet kan je boeken lezen, maar een tablet heeft bovenstaande voordelen niet. Tablets hebben meer techniek waardoor ze zwaarder zijn, hebben een ander scherm waardoor het minder prettig leest, en maken gebruik van achtergrondlicht waardoor de batterij eerder leeg is. Hierdoor zult u merken dat het minder prettig is om een tablet te gebruiken voor langdurig lezen.

Geef een reactie